مزایای و عوارض  شیرین کننده استویا

 
استویا در واقع یک گیاه است
جایگزین قند از گیاه استویا (ربودیانا ) استخراج می شود که به صورت طبیعی در برزیل و پاراگوئه رشد می کند و صدها سال به عنوان شیرین کننده غذا، التیام دهنده سوختگی و ناراحتی معده مورد استفاده قرار گرفته است. شیرینی این گیاه از گلیکوزیدهای طبیعی خود که طی فرآیندی از برگ های استویا
.استخراج شده ، گرفته می شود. این فرایند با گذاشتن برگ های استویا در آب گرم شروع می شود.
آیا مصرف استویا مزیتی هم دارد؟
استویا یک شیرین کننده غیر مغذی است، یعنی تقریبا هیچ کالری ندارد. اگر تصمیم به کاهش وزن دارید، این جنبه استویا  بسیار دلپذیر است . اثر شیرین کننده غیرمغذی روی سلامت یک فرد سالم بستگی به مقدار و زمان مصرفش در روز دارد. اگر مبتلا به دیابت باشید استویا کمکتان می کند، قند خون خود را کنترل کنید. تحقیقات نشان داده است که استویا توانسته تا حدود زیادی سطح انسولین و گلوکز را پایین بیاورد و افراد با وجود دریافت کالری کم بعد از غذا خوردن سیر و راضی باشند.  بررسی دیگر نشان داد که پودر برگ استویا به کنترل کلسترول کمک می کند و  سطح کلی ( کلسترول خوب) را نیز افزایش می دهد 
استویا از قند خیلی شیرین تر است
استویا بدون کالری است اما عصاره استخراج شده از این گیاه 200 برابر شیرین تر از قند است، یعنی مقداری از آن برای شیرین کردن کافی است
آیا بین استویا و سرطان رابطه وجود دارد؟
استویا باعث پیشگیری در برخی سرطان ها می شود. نتایج یک تحقیق نشان داد که یک گلیکوزید به نام استیویوساید در گیاه استویا پیدا شده است که به تقویت مردن سلول های سرطانی در بافت سرطان پستان انسان کمک می کند و رشد سرطان در بدن را کاهش می دهد
 
:راه های مناسب استفاده از استویا عبارت است از
قهوه یا چای
لیمونادهای خانگی
استفاده در بلغور جو دوسر گرم یا سرد
به کاربردن در اسموتی ریختن در ماست
با استویا کیک و شیرینی بپزید و دقیقا همان مزه ای را می دهند که از شکر استفاده کرده اید. بعضی از محصولات استویا برای استفاده در آشپزی مناسب نیستند و هنگام خرید از روی بسته بندی متوجه شوید. در صورت نداشتن شکر هنگام پخت شیرینی و کیک بهتر است از پوره موز و سس سیب نیز استفاده کنید. برای بدست آوردن طعم و شیرینی مورد نظر خود باید چندین مرتبه آزمون و خطا انجام دهید.
آیا استویا موجب عوارض جانبی هم می شود؟
سازمان دارو و غذای آمریکا می گوید گلیکوزیدهای استویا در کل بی خطر هستند ولی مصرف برگ کامل استویا یا عصاره آن را برای استفاده در غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی ها به دلیل کمبود اطلاعات تایید نکرده اند. استویا خام ممکن است به کلیه ها، سیستم تناسلی و سیستم قلبی عروقی آسیب وارد کند و فشار خون را خیلی پایین بیاورد یا با داروهای کاهش دهنده فشار خون تداخل ایجاد کند. با اینکه استویا برای افراد دیابتی بی خطر در نظر گرفته می شود . اگر بعضی وقت ها از استویا استفاده می کنید، ممکن است روی قند خونتان تاثیری نداشته باشد، اما اگر در تمام طول روز مصرف کنید مقدار کربوهیدرات ها افزایش پیدا می کند. در بعضی افراد هم محصولات استویایی که با الکل های قند ساخته شده باشد منجر به مشکلات گوارشی از جمله نفخ و اسهال می شود. اصلی ترین مشکل در شیرین کننده های غیرمغذی، مزه آن است. طعم استویا نسبت به دیگر شیرین کننده ها بهتر است، برخی از آن لذت می برند و برای بعضی اصلا جالب نیست